miércoles, 13 de enero de 2016

Tema 5: Aprenentatge a Internet

Aquesta setmana hem estat navegant per la web, amb l'objectiu de trobar recursos didàctics que ens puguen ser útil quan estiguem davant els nostres alumnes. En concret, hem estat navegant per webquests, caceres de tresors, blogs i Wikio.

Webquests: És una activitat orientada a la investigació on tota o quasi tota la informació que s'utilitza procedeix de recursos de la Web.

Entre elles, i orientades a matemàtiques, hem trobat, entre altres:

 ALGORITMO : És una webquest dirigida a alumnes de Batxillerat, on hauran d'investigar sobre els algoritmes. 

Profe.. i per a què serveixen les equacions?  : És una webquest dirigida a alumnes de 3er d'ESO on els alumnes hauran de trobar equacions per a situacions plantejades i elaborar després una presentació. 

Matemàtiques de la vida quotidians : webquest on els alumnes hauran de trobar exemples de la utilització de les matemàtiques a la vida real i nombroses aplicacions pràctiques 

Caceres de  tresorAquest model proposa una sèrie de preguntes als alumnes i els dóna les URLs per a poder aconseguir les respostes a Internet. Per finalitzar la tasca, es planteja una última pregunta, que els alumnes han d´intentar resoldre en grup, a partir de la informació de les qüestions plantejades anteriorment, fer-los reflexionar per aconseguir una resposta en comú.

Un exemple ha sigut: 

Ens fem un blog de Blogger? : aquesta cacera de tresor tindrà la finalitat de guiar als alumnes en la creació dels seus propis blogs individuals de Blogger, contribuint així a desenvolupar les seues competències bàsiques. 

Blogs: Són diaris personals publicats a Internet: un format de publicació en línia, un espai personal d’escriptura, amb recursos informatius i interactius, en format web textual o multimèdia.

Entre ells destaquem:

En clase de mates : blog crear per mi personalment. Consta de dues parts: una està relacionada amb conceptes d'àlgebra per als alumnes de secundària. En la segona, conte la meus experiència personal de pràctiques en un institut en Sant Joan d'Alacant. 

Segundo Pérez : blog d'un professor on podem trobar molts del conceptes i col·leccions d'exercicis relacionats amb les matemàtiques. Molt útil per a la preparació de la PAU. 

Wikis:  És un tipus de web que s'elabora de manera col·laborativa per un grup d’usuaris i que pot ser editada per qualsevol d’ells. Ens permet el treball col·laboratiu i el seu èxit depén de les aportacions dels usuaris, ja que, són ells els que creen, mantenen, i milloren les wikis. 
Destaquem Viquipèdia 




No hay comentarios:

Publicar un comentario