lunes, 14 de diciembre de 2015

TILC: Comunicació a Internet

En aquest tema, hem parlat sobre les xarxes socials a les aules. Tots sabem que és un tema que avança cada dia més, i un dels temes que més afecta i preocupa al professorat.
Hem parlat de com funcionen les xarxes socials i els tipus de xarxes socials que podem trobar-nos. Hem parlar més intensament sobre els perills i els avantanges que tenen les xarxes i hem debatit al fòrum sobre aquest  tema.
També hem anomentat algunes de les utilitats que elles produeixen, que són moltes, per exemple i, per a mi una de les més importants, es que no sols permeten la transmissió de coneixements i la col·laboració entre persones, sinó que, a més, desenvolupen competències tecnològiques imprescindibles per a operar en contextos diversos i complexos.
També i per últim, hem parlat de la telefonia mòbil, on hem distinguit dos àmbits:
1.- fer servir el mòbil per a comunicar-nos quan no podem fer-ho personalment

2.- fer servir el mòbil a l'aula per a fer coses que no podríem fer sense: per exemple, comunicar-nos amb els alumnes d'un institut que està molt lluny geogràficament a fi de desenvolupar algun projecte conjunt

_______________________________________________


Per a la segona tasca, he estat navegant en la xarxa social Edmodo. M’ha paregut una xarxa molt interessant. En primer lloc, pots registrar-te com a professor o com a alumne, i posar quina és la teua especialitat i a quin nivell.

És una xarxa social que recorda en primera instància a Facebook, per la seua aparença.
Quan eres el professor, et faciliten un codi. Amb eixe codi, qualsevol alumne pot registrar-se, i així poder crear un aula virtual, amb tot el que ofereix tindre una xarxa social per a un grup d’una classe.


Sincerament, m’ha paregut molt interessant. 

____________________________________________

3.- Proposta d'una xarxa social.

 Em pareix que les xarxes socials que més criden l’atenció als alumnes de hui en dia són Facebook, Twitter i Instagram. La idea de Edmodo, de plasmar una espècie de Facebook per al aula em pareix més que interessant, ja que els alumnes estàn familiaritzats amb aquesta xarxa i no tindran moltes dificultats (encara que no és el mateix)

A més, un dels avantatges que a mi particularment més m’agrada és la idea del moodle que quasi tots els centres, instituts, universitats..  utilitzen hui en dia.


La meua idea seria intentar fer una combinació entre les xarxes socials més atractives per als alumnes, i una espècie de moodle, de manera que els alumnes no associen el moodle com algo exclusiu per a tasques de l’escola. 

_______________________________________________________

4.- Reflexió personal. 


Respecte a la tecnología móvil, pense que la societat avança molt ràpidament.
Tal volta en la meua opinió preferiría l’adaptació al que pot vindre en un futur, que centrar-se en els  perills que poden ocòrrer.


És cert que hem de tindre en compte  el perill que la l’aprenentatge m-learning pot traure, però crec que són molt més els advantatges que podem tindre, si emprenem les noves tecnologias a l’aula, permitint que l’alumne puga continuant aprenent fora d’ella, i a més, permitint que l’aprenentatge s’aprope més a la vida real, facilitant molt que l’alumne aprenga i aprenga bé. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario